2021-07-15 08:33:19• hírek • Bede Emőke

Augusztusban is folytatódnak az AJOFM által szervezett tanfolyamok

Július folyamán a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) kilenc tanfolyamot szervez, melyek által a résztvevők olyan szakmákban tehetnek szert képzettségre, melyekre a munkaerőpiacon jelenleg a legnagyobb igény mutatkozik.

A kurzusok java része Szatmárnémetiben kerül megszervezésre, de  Nagykárolyban, Hiripen, Mezőteremen, Turcon, Tasnádszántón és Sződemeteren is zajlanak felkészítések.


Szatmárnémetiben három tanfolyamot tartanak: az elsőn számítógépes, a másodikon vállalkozói ismeretekre tehetnek szert az álláskeresők, a harmadik kurzuson pedig építőipari szakmunkásokat képeznek. Nagykárolyban számítógépes tanfolyamot szerveznek, Hiripen takarítónőket, Mezőteremen, Turcon, Tasnádszántón és Sződemeteren pedig zöldövezet-karbantartókat képeznek, ugyanis a munkaerőpiacon jelenleg ezekre a szakmákra mutatkozik jelenleg a legnagyobb igény.


A munkanélküliek számára szervezett tanfolyamok sora augusztusban is folytatódik, amikor is szakácsokat, fodrászokat, idősgondozókat, illetve kéz-és lábápolókat képeznek majd - továbbra is 14 fős csoportokban.


Az érdekeltek az ügynökség szatmári irodáján túl a nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeken is érdeklődhetnek, írhatnak az ajofm.sm@anofm.gov.ro címre, illetve tárcsázhatják a 0261-770237-es telefonszámot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: